Fohow Shun Ci arbata

Kaina  44€  (nemokamas,  greitas  siuntimas  Lietuvoje, siunčiame ir į užsienį) Užsakyti

 Fohow aukščiausios kokybės Shun Ci arbata sukurta, vadovaujantis Tradicinės kinų medicinos principais apie vaistų ir maisto vienovę, pagal senų laikų receptus naudojant šiuolaikines aukščiausias žaliavos perdirbimo technologijas.

Sudėtyje yra daug arbatos polisacharidų, flavanoidų, arbatos polifenolių, seleno, vitamino C, A, E ir B6, mangano, organinio germanio, valino ir kitų komponentų.

Ulong arbata yra visame pasaulyje žinoma elitinė kinų arbatos veislė.

Kaip ir kiekviena gera arbata Kinijoje, ulongas turi savo legendą. Kartą ūkininkas priskynęs arbatlapių, pakreigė juos saulėkaitoj ant demblių vysti. Tačiau pro šalį žygiavo priešų kariuomenė ir ūkininkui su visa šeima teko slėptis. Kai pagaliau ūkininkas išlindo iš slėptuvės, arbatlapiai buvo pajuodę (oksidavęsi) ir susisukę. Nors galvojo, kad derlius prarastas, ūkininkas vistik paragavo arbatos ir didžiai nustebo, nes ji buvo puiki. O kadangi arbata buvo panašį į juodą drakoną, taip ją ir pavadino – wu-long – juodasis drakonas. Yra ir daugiau panašių legendų ir visos jos akcentuoja užgaišimą, užmiršimą – laiką per kurį arbatlapiai spėja kažkiek oksiduotis.

Ulongo arbata tuo ir ypatinga – ji dalinai oksiduota, o jos niša yra tarp žaliosios ir juodosios. Lengvai oksiduoti ulongai išlako žalią lapelio spalvą, dažniausiai tai kietai susuktas lapelis, panašus į akmenuką. Kuo daugiau arbatai leidžiama oksiduotis, tuo tamsesnis ulongas gaunamas. Ulongų oksidacijos laipsnis svyruoja nuo 20% iki 85%. Kai kurie šaltiniai  ir mažiau oksiduotą lapelį laiko ulongais, tačiau Taivano ulongų gamintojai (o jie žino ką sako) tokią arbatą atskiria ir vadina pučiongu (bao-zhong).

Kartais ulongas dar vadinamas mėlyna arbata, tačiau tai lakios vaizduotės apraiška. Čia kalbama apie mažiau oksiduotas arbatas, kurios gamybos metu yra voliojamos ir spaudžiamos tol, kol įgauna granulės ar mažo akmenuko formą. Arbatlapio oksidacija vyksta netolygiai, dalis lapelio tamsėja greičiau, dalis lėčiau, dėl to susiformuoja tamsesni žalumos plėmai, kurie kartais atrodo melsvi. Iš čia ir mėlynoji arbata.

Ulongas kaip arbatos rūšis yra ypatingas tuo, kad kiekvienas oksidacijos laipsnis pamažu keičia arbatos skonį ir aromatą, tad jo skonių paletė yra itin plati. Nuo gėlių ir grietinėlės iki vaisių, karamelės, šokolado ir kepinių. Ulongą tinka ruošti 80-90 laipsnių vandeniu, tačiau jis nebijo ir karštesnio užpilo. Plikyti reiktų ne ilgiau nei penkias minutes. Plikant trumpiau, ulogą galima užpilti keletą kartų.

ULONGO ARBATOS SAVYBĖS

Švelniai oksiduoti ulongai pasižymi iškart atpažystamu skoniu – nors tai lengvas gėrimas, pirmas gurkšnis nustebina turtingu kūnu. Jis dažnai apibūdinamas kaip kremiškas, sviestiškas, net aliejingas. Smarkiau oksiduojant išgaunamas tamsesnis, tačiau gaivesnis gėrimas, išryškėja vaisinės ar gėliškos natos, taip pat kepinti bei šokoladiniai poskoniai.

Kaip ir visos kamelijų arbatos, ulongas turi kofeino, tad tai tonizuojantis gėrimas, taip pat jame gausu ir L-teanino, kuris ramina bei padeda susikaupti. Kiekviename arbatos puodelyje yra nedideli kiekiai kalcio, magnio, kalio, įvairių vitaminų.

Kaip ir visos kamelijų arbatos, ulongas siejamas su įvairia nauda sveikatai. Dažnai minima jo nauda dantims ir kaulams, širdžiai ir kraujagyslėms, jis gali būti naudingas metant svorį. Atliktas ne vienas tyrimas dėl ulongo naudos mažinant diabeto ir kai kurių tipų vėžio rizikas. Vis dėl to, nors internetas yra pilnas skambių teiginių, nereikėtų tikėtis, kad arbata yra magiška piliulė nuo visų ligų. Geriausia prevencija yra subalansuotas gyvenimo būdas. Su geros arbatos puodeliu.

Šios Fohow arbatos sudėtis: ulong arbata, Cyclocarya paliurusAmpelopsis

Pakuotėje: 20 paketėlių po 3 g

Galiojimo laikas: 36 mėnesiai.

Atkreipkite dėmesį – šis produktas nėra vaistų pakaitalas.