Fohow Gaoqian sudėtis: gliukomananas (konjako mananas, konžakas), chitozanas, spirulina, skaidulinė ląsteliena iš vaisių ir daržovių.
Vartojimas: po 2-8 tab., 2 kartus per dieną (20-30 min. prieš valgį), užgerti 400-600 ml vandens.
Visiškai saugus ir neturintis pašalinio poveikio preparatas. Galimas ilgalaikis vartojimas.
Melsvadumblio spirulina platensis
Tai nepaprastas vertingų mitybinių medžiagų kompleksas ir vienas geriausių visiškai natūralių baltymų šaltinių. Pagal mitybinių medžiagų kiekį 1 g spirulinos atitinka 1 kg šviežių daržovių. 100 g spirulinos yra 60-70 g baltymų (3 kartus daugiau už sojų pupeles). Spirulinos baltymai labai lengvai įsisavinami, įsisavinimo koeficientas siekia 65-80%. Spirulinoje yra 18 rūšių aminorūgščių (iš kurių 8 nepakeičiamos, t.y. nesintezuojamos žmogaus organizme), kai kurios iš jų augaliniame maiste praktiškai nesutinkamos.
Šio melsvadumblio nauda žmogaus organizmui pastebėta labai seniai. Nuo senų laikų buvo vartojama saulėje išdžiovinta spirulina, o tose apylinkėse, kur ji auga natūraliai, pastebėta, jog žmonių gyvenimo trukmė yra daug ilgesnė ir jie sveikesni.
Gliukomananas (konjako mananas, konžakas)
Nedalyvauja energijos gamyboje. Ekstrahuoti iš leopardinių amorfofalų šaknų konžako milteliai nesuteikia žmogaus organizmui papildomos energijos. Be to jie gali sudaryti maistui apsauginį apvalkalą, kuris saugo maistą nuo virškinamųjų fermentų poveikio. Rezorbuojantis riebalams ir riebalus transportuojančioms medžiagoms konžako maistiniai produktai palaipsniui išbrinksta, o tai greitai ir ilgam gali sudaryti sotumo pojūtį.
Šios maistinės skaidulos išbrinksta skrandyje, sudarydamos didelį tūrį, želės pavidalo masę. Skaidulos, užpildydamos skrandį, suteikia sotumo jausmą.
- Gliukomananas padeda mažinti svorį laikantis sumažintos energinės vertės dietos – suvartojant 3 g gliukomanano per parą (teiginys apie sveikatingumą patvirtintas Europos Komisijos).
- Gliukomananas padeda palaikyti normalią cholesterolio koncentraciją kraujyje (suvartojant 4 g gliukomanano per parą)
- Rugių skaidulinės medžiagos padeda palaikyti normalią žarnyno funkciją.
- Daug skaidulinių medžiagų.
Chitozanas
Tai maistinės skaidulos iš vėžiagyvių, pasižyminčios teigiamu elektros krūviu (katijonai). Chitozanas – vienintelė gamtinė šarminio pobūdžio polisacharidų rūšis, sąlygojanti svarbias jo fiziologines funkcijas. Pasižymi labai stipriu poveikiu žmogaus organizmo fiziologinėmis funkcijomis. Daugelis JAV ir Europos dietologinių organizacijų 1991 metais chitozaną įvardino sekančiu po baltymų, riebalų, angliavandenių, vitaminų ir mineralų „šeštuoju gyvybiniu elementu”, būtinu žmogaus sveikatai.
Patekęs į žmogaus organizmą, chitozanas lieka praktiškai nepasisavinamas, ką ir parodė ekskrementų masės tyrimas. Dėl šios priežasties jis priskiriamas vienai iš maistinių skaidulų rūšių.
Chitozanas turi stiprų afinitetą maistinėms dažų medžiagoms. Tyrimai parodė, kad azoto dažai organizmo viduje sudaro patvarius junginius su chitozanu. Organizme jie tampa nepasisavinami ir su chitozanu iš jo pasišalina.
Skaidulinė ląsteliena
Tai ekstraktas iš augalų ląstelių sienelių. Tai yra stambiamolekulinė celiuliozė – mažesnio svorio, tačiau didesnio tūrio. Virškinamajame trakte užima didelę erdvę, todėl labai efektyviai padeda numalšinti alkio jausmą, kai padidėja svoris, apetitas ir potraukis saldumynams.
Skaidulos mūsų organizmui pirmiausiai naudingos, nes:
- apsaugo nuo vidurių užkietėjimo;
- padeda greitinti maisto judėjimą žarnyne;
- padeda palaikyti normalią cholesterolio koncentraciją kraujyje bei mažinti padidėjusią gliukozės koncentraciją kraujyje iš karto pavalgius;
- mažina širdies ir kraujagyslių ligų, antro tipo cukrinio diabeto bei storosios žarnos vėžio atsiradimo riziką.
Atsiliepimai
There are no reviews yet